Mandag d. 23. marts 2015

I dag har jeg været på byggepladsen og tale med håndværkerne. Der er et par ting som vi ønsker at få afklaret. Cheferne var der ikke, men jeg talte med en håndværker, som har rimeligt godt styr på, hvad der sker på byggepladsen.

Der er igang med at blive lagt gulvspånplade ud. Jeg fik talt med tømren om, at vi vil være meget taknemmelige for, hvis de kan færdiggøre rummene: værkstedet, walkin closet samt vores soveværelse. Det drejer sig om at vi efterhånden har temmelig mange flyttekasser som vi gerne vil have fjernet fra vores gamle hus som er til salg.

Vi ønsker også at der bliver støbt gulv i badeværelse og bryggers inden påske. Så kan det nemlig stå og hærde i påsken.

Der er også folk i gang med at lave udhæng. Det skyldes, at der er mange hænder i gang på byggepladsen, og at de tømrere som ikke arbejder inde, kan arbejde ude, for at benytte tiden bedst.

Da jeg stod og talte med en håndværker, kom en af dem fra kloakfirmaet. Da jeg talte med ham om, at det er vigtigt at gulvene bliver støbt så hurtigt som muligt, forstod jeg på ham, at de er klar så snart at de får et “go for it”. Jeg forstod også på ham, at han ikke ville være ked af at få støbt inden påske. Men nu må vi se. Vi vil ihvertfald lige kontakte Runøe og Teil, vedr. hvordan det hele kan komme til at foregå. Det er dem som har styr på det håndværksmæssige.

Vi håber også at alle døre og vinduer kan blive isat før påske. Det giver os bedre mulighed for at kunne arbejde derhenne. Vi har nemlig ingen aflåselig skurvogn eller container 😉

Jeg kunne også se det lille uheld som John har lavet derhenne i weekenden 😉 Det var blevet tapet rigtig fint. Så det må koste en “kvajbejer” når projektet er overstået. John havde i weekenden arbejdet med ventilation på loftet. Da der endnu ikke er en lukket etageadskillelse, skete der et lille uheld med at John tabte et stykke værktøj ned i stueetagen. Lige ovenpå den fine radonspærre, som håndværkerne havde udlagt. John lagde en lille seddel til hånværkerne om at de var ham som havde været uheldig. De søde håndværkere havde allerede udbedret den lille fejl 😉

DSCN3030
UPS !!! Det er godt med nogle søde håndværkere, der kan udbedre Johns små uheld 😉

Jeg har i dag haft fornøjelsen af at indbetale de 150.000 kroner som Vordingborg Køkkenet skal have for alle deres køkken, bryggers og badeværelsesskabe. Vi var i efteråret så heldige, at vi tilfældigvis kiggede hos dem, i den periode, hvor de havde deres bedste serie til salg med 50% rabat. Vi skulle bare bestille dem lige før d. 1. november 2014. Vi bestilte, men i år kunne vi se, at der var kommet lidt bedre låger. Så vi var i januar i Vejle, for at få det sidste rettet til.Det betød at vi kunne ændre vores bestilling på lågerne. i de 3 rum. Så vi var så heldige at de låger der var kommet i 2015, at dem måtte vi godt udskifte med dem som vi oprindelig havde bestilt. Dem glæder vi os til at se. I vores gamle hus, har vi et Ikea køkken. Det er vi også fint tilfreds med. Men ved Vordingborgkøkkenet, skal vi ikke engang samle skabene. Skabene kommer godt pakket ind, så der ikke sker dem noget. De monterer også lågerne fra fabrikken. Så John kan lige sætte dem ind på sokkel, og fastgøre det greb de skal have. De har endda boret for dér hvor John skal påsætte greb 🙂 Så kan det vist ikke blive lettere. 🙂

Jeg har også fået betalt de 28.000 kroner som det koster at få gravet vores el- og antenneledning ned i de 20 meter ude ved fortovet. Det var godt nok mange penge for en mand som kun skal grave 20 meter. Men der er nok ikke noget at sige til prisen. Han skal jo også sikrer sig en hel masse. Også om der allerede er gravet andet ned.